top of page

Vijf persoonlijkheidskenmerken van de Siberische kat

Niet alleen is de Siberische kat uniek in zijn uiterlijk, maar zo niet meer, uniek in zijn persoonlijkheid. De meeste mensen die Siberen voor het eerst ontmoeten, zijn meestal verbaasd over hoe hond-achtig dit ras kan zijn. Siberen zijn een constante bron van genegenheid en amusement, en brengen een grote glimlach op je gezicht. 

 

1. Sociaal en aanhankelijk

Misschien is dit de eigenschap die Siberen het populairst maakt, hun behoefte aan gezelschap. In tegenstelling tot het gebruikelijke koude katachtige gedrag, staan ​​Siberen erom bekend dat ze je na een lange dag aan de deur te begroeten, tjilpend en miauwend om aandacht. Ze volgen je door het huis en kunnen onzeker worden als je achter een gesloten deur verdwijnt. Het is niet ongewoon om een ​​diepe band met je Sibeer te vormen en zelfs een klein "katgesprek" aan te gaan; tjilpend en miauwend als antwoord op je vragen. Het is geen verrassing dat ze meestal niet verlegen zijn tegenover vreemden.  Dit ras is geweldig met kinderen en andere huisdieren, omdat het sociale vlinders zijn die graag veel vrienden hebben.

 

2. Actief en speels

Het zal je nooit ontbreken aan amusement door het speelse gedrag van je Sibeer. Van rondkijken om speelgoed te vangen tot door het huis rennen zonder duidelijke reden, Siberen zullen pronken met hun ongelooflijke  jachtvaardigheden. Houd er echter rekening mee dat Siberen zich gemakkelijk kunnen vervelen en tot ondeugd overgaan als ze niet voldoende worden vermaakt.

3. Genieten van water

Terwijl de meeste katten bij het zien van water hard weg rennen, zijn er Siberen die daadwerkelijk in het water spelen. Hoewel dit misschien niet voor alle Siberen geldt, kun je een Sibeer treffen die graag met plassen op de vloer speelt of met je mee gaat douchen. Dit kan verband houden met de waterbestendige vacht en het instinct van de Siberen om te vissen.

 

4. Zeer intelligent

Siberen zijn de probleem oplossers van de kattenwereld, en hoewel we nog geen intelligentietest op hen kunnen uitvoeren, zal elke eigenaar bevestigen hoe enorm slim ze zijn. Ze weten hoe ze deuren moeten openen en verborgen speelgoed of kattenkoekjes kunnen krijgen. Niet alleen dat, maar ze kunnen de toon en stemming van hun eigenaar lezen en kunnen troostende knuffels geven als ze verdriet ervaren. Ze kunnen gemakkelijk worden getraind en trucs leren die meestal door honden worden uitgevoerd. 

 

5. Ze houden van het buitenleven

Misschien omdat de Siberen relatief niet lang geleden zijn gedomesticeerd, hebben ze een natuurlijk verlangen om naar buiten te gaan. Je Sibeer zal waarschijnlijk veel tijd doorbrengen met kijken uit het raam en proberen de voordeur uit te sluipen wanneer je niet oplet. Als de woonsituatie het toelaat kan je ze een enorm plezier doen met een veilige afgezet buitenverblijf. Het trainen van uw Sibeer om met een tuigje en riem met u mee te lopen, kan een mogelijke oplossing zijn om hem buiten onder toezicht te houden.

bottom of page